APK

“Bij Garage Bremer is uw auto in goede handen voor alle grote en kleine onderhoudsbeurten, reparaties en APK keuringen.”

Wij keuren 1500 tot 1600 auto’s per jaar. Bij eventuele bijzonderheden aan uw auto nemen wij altijd contact met u op en geven wij u direct een prijsindicatie voor de te verrichten werkzaamheden.

“Wanneer moet een auto een APK-keuring?”

Drie of vier jaar nadat een auto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. Hierbij moet u uitgaan van de eerste inschrijvingsdatum. Als eerste inschrijvingsdatum wordt beschouwd de datum waarop het voertuigbewijs is afgegeven. Tenzij bij de rubriek “bijzonderheden” een andere datum staat vermeld: bij kentekenbewijzen die na 1 april 1999 zijn afgegeven staat het anders vermeld namelijk ‘datum eerste toelating’ en ‘datum eerste afgifte Nederland. Als de auto al eerder APK goedgekeurd is, kunt u uitgaan van het afgegeven keuringsbewijs. Op dit bewijs staat vermeld tot welke datum de auto APK is goedgekeurd. Voor of op die datum moet de auto opnieuw APK goedgekeurd zijn. De vervaldatum van de APK-keuring kunt u vinden via de applicatie voertuiggegevens online raadplegen op de site van de RDW.